C.S.G. Gica staat stil bij 75 + 1 jaar vrijheid

75+1 jaar bevrijding. Ook met C.S.G. Gica staan we stil en herdenken we.

Vorig jaar hebben we voor de 75-jarige bevrijding van Nederland ‘Annelies’, een stuk van James Whitbourn (over het leven van Anne Frank) gerepeteerd. Een deel van dit stuk, het gedicht ‘Der Winter ist vergangen’, hebben we opgenomen als Virtual Choir.

In samenwerking met de dichter Paul Marius Borggreve zijn we op zoek gegaan naar een ‘Groningse Anne Frank’. Daarbij stuitte meneer Borggreve op het verhaal van Selma van Hasselt, een jonge vrouw die zich inzette voor het verzet en helaas stierf op 24 jarige leeftijd in kamp Malchow.

Meneer Borggreve heeft, geïnspireerd op het levensverhaal van Selma van Hasselt, het prachtige gedicht ‘Een afschuwelijke tijding’ geschreven. Het verhaal en het gedicht, ondersteund door prachtige illustraties van Sanne van Veen, vindt u in deze speciale versie van het Virtual Choir.

De uitvoering van dit project is mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, de Gemeente Groningen en ’75+1 jaar vrijheid in Groningen’. Met dank aan De Verhalen van Groningen en VRIJDAG Advies.

Verder met dank aan:

– Paul Marius Borggreve, dichter
– David van Roijen, dirigent (en editor)
– Arjen de Boer (video- en geluidsediting)
– Martijn Meelker (video- en geluidsediting)
– Sanne van Veen (video- en geluidsediting)