Bestuur 2019 – 2020

Roselies Straatman (Voorzitter)

Ik ben Roselies, 21 jaar oud en ik studeer geneeskunde. Ik zit nu in het derde jaar in de track ‘Global Health’.
Ik heb toen ik nog op school zat een jaar in een koor gezongen, meerdere jaren pop-zangles gehad en verder heb ik heel veel tijd besteed bij een musical- en theaterschool. Afgelopen zomer ben ik ook weer begonnen met vioollessen, nadat ik rond mijn 14e ben gestopt. Muziek is zo dus altijd in mijn leven geweest, waardoor ik ook hier in Groningen op zoek ben gegaan naar een vervulling van mijn muzikale wensen. Gelukkig vond ik Gica in februari 2018 en was ik daar meteen op mijn plek. Zo op mijn plek, dat ik me na een half jaar lidmaatschap meteen voor het bestuur kandidaat heb gesteld en nu zelfs samen met Martijn aan een tweede bestuursjaar ben begonnen! Ik heb de rol van voorzitter wederom met veel plezier op me genomen en ik denk dat we er met het hele bestuur een mooi jaar met veel mooie dingen van gaan maken!

Steven Klinkenberg (Secretaris)

Ik ben Steven Klinkenberg, 22 jaar jong,
en het is toch wel een schande, dat ik tot voorheen nooit zong.
Sinds vorig jaar – september pas – zit ik bij dit pracht’ge koor,
en zing ik heel graag bas, – nee nee, zeker geen tenoor!
Alle gekheid op een stokje, ik speelde ooit trompet,
behalve d’ laatste jaren, ’t paste niet langer in mijn pakket.
Om nu stoom af te blazen, speel ik squash of wielren ik,
of ben ik Gica’s huisdichter, niets waarover ‘k niet beschik.
Verder studeer ‘k Klassieke Talen, ook Politieke Filosofie,
toch is er niets wat mij meer bekoren kan, dan Gica’s harmonie.

Suzanne de Vries (Penningmeester)

Ik ben Suzanne, 22 jaar oud en ik studeer taalwetenschap. Dit jaar volg ik een ontzettend leuke minor in natuur- en sterrenkunde waar ik het erg naar mijn zin heb. Toen ik nog op de basisschool zat, zong ik jarenlang in een schoolkoor. Tijdens de middelbare school heb ik niet in een groep of koor gezongen, maar zong ik voornamelijk thuis met mijn gitaar of bij de piano. Tijdens mijn studententijd heb ik voor het eerst klassieke zang opgepakt; een erg leuke, nieuwe uitdaging! In februari 2018 ben ik bij Gica komen zingen. Dit jaar hoop ik samen met de rest van het bestuur en alle leden van Gica erg veel gezelligheid en muziek te beleven, en natuurlijk de reis van Gica in de zomer van 2020. Het wordt een geweldig jaar!

Steffen Ewers (Commissaris intern)

Mijn naam is Steffen, ik ben 21 jaar en ik ben dit jaar de commissaris intern. Omdat ik zelf uit Duitsland kom wil ik graag de internationale leden van Gica een speciaal warm welkom geven. Sinds januari 2019 zing ik bij Gica nadat ik in september 2018 naar Groningen was verhuisd. Voordat ik een Gicaan werd, had ik maar een paar jaar ervaring met zingen in een schoolkoor toen ik nog een kind was. Omdat Gica zo’n enthousiast koor is paste ik er makkelijk tussen. Ik kijk uit naar alle vrolijke repetities, gezellige activiteiten en optredens waar we met enthousiasme aan mee doen!

Martijn Meelker (Commissaris extern)

Ik ben Martijn Meelker, 21 jaar oud en een bijna afgestudeerde HBO-verpleegkunde student aan de Hanze hogeschool te Groningen. Ook ben ik werkzaam als teamleider bij Albert Heijn Korenbeurs, ik werk inmiddels ruim 6 jaar bij de Albert Heijn. Ik ben een jaar geleden lid geworden van onze mooie vereniging en ben vanaf vorig jaar direct ook in het bestuur gegaan. Vorig jaar was ik de penningmeester en deed ik veel externe zaken samen met mijn lieve voorzitter. Dat externe beviel mij zo goed dat ik nog een bestuursjaar ben gaan doen, maar dit keer als de commissaris extern. Ik heb vroeger 4 jaar in een jongenskoor gezongen, maar toen was ik nog een sopraan. Nu zing ik, na een tijdje niet in een koor gezongen te hebben, met veel liefde bij de tenoren. De spreuk van Gica is dan ook helemaal op mij van toepassing, want ik verheug mij absoluut in het zingen!

foto’s: Arjen de Boer