Mathilde van Wijnen

Maak kennis met: Mathilde van Wijnen (Cello)

In aanloop naar ons zomerconcert ‘Bach und Danach’ op 25 en 30 juni in Oosterwolde en Groningen, stellen we u graag voor aan de instrumentalisten die ons daarbij begeleiden. Vandaag: Mathilde van Wijnen.

Mathilde van Wijnen studeerde cello en viola da gamba aan het Conservatorium Groningen en kamermuziek viola da gamba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast de moderne cello zijn haar specialisatie de piccolo cello en de basse de violon.

Ze speelt concerten als celliste van het orkest Philharmonie Noord en in de Passietijd speelt zij als gamba soliste en celliste met Ensemble Conservatoire, het Nederlands Begeleidingsorkest en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Naast de bijna maandelijkse begeleiding van cantate diensten in de Nieuwe Kerk Groningen heeft zij een celloduo ‘Celladon’ samen met Anne Vos-van Dijk.

Sinds 2014 is zij ook beeldend kunstenaar.

Bach und danach

Op 25 en 30 juni geeft Gica haar jaarlijkse zomerconcerten, onder leiding van David van Roijen. Deze twee concerten draaien om een van de grootste componisten van de westerse muziekgeschiedenis: Johann Sebastian Bach. Onder andere het motet Jesu, meine Freude staat op het programma.

Kaarten voor beide concerten zijn te koop via de webshop